Leuke kinder activiteit: samen pannenkoeken bakken!

pannenkoeken bakken

Zoek je een leuke kinderactiviteit? Ga samen pannenkoeken bakken. Heel eenvoudig om te maken en bovendien snel klaar. Vergeet ook zeker niet om allerlei leuke en lekkere toppings op tafel te zetten. Na het bakken kan je de kinderen hun eigen pannenkoek laten versieren.

Samen met de kinderen de lekkerste pannenkoeken gaan bakken

Met je kind of kinderen in de keuken aan de gang gaan om samen de lekkerste pannenkoeken te bereiden. Je kan ervoor kiezen om het pannenkoekenbeslag helemaal zelf te maken. Zoek even een recept en laat je kinderen helpen met de ingrediënten afwegen. Maar het kan ook eenvoudiger door een pak pannenkoekenmix te kopen hier hoef je doorgaans alleen nog maar melk en eieren bij te doen. Tenslotte kan je er ook nog voor kiezen om een knijpfles te kopen. Hier doe je een bepaalde hoeveelheid melk en water bij en schudden maar.

pannenkoeken bakken

Zorg voor een leuke bakvorm

Pannenkoeken bakken met kinderen is echt een feest. Laat ze zelf het beslag roeren. Om het nog leuker te maken kan je in plaats van de standaard ronde pannenkoek er ook bakken in een andere vorm. Dat gaat heel eenvoudig je hebt alleen een speciaal bakvormpje ervoor nodig. Je laat je zoon of dochter (afhankelijk van de leeftijd) voorzichtig wat beslag in de pan gieten in het vormpje. Na het bakken heb je dan een nog leukere pannenkoek op je bord.

Na het bakken pannenkoeken versieren

Het samen met je zoon of dochter bezig zijn in de keuken is echt Quality time. Zorg dat je ook nog allerlei leuke en lekker toppings klaarzet. Zijn de pannenkoeken gebakken? Dan is het tijd om ze te versieren.

Ook dat is een leuke bezigheid voor de kinderen. Enkele voorbeelden van lekkere toppings om de pannenkoek te versieren zijn onder andere Stroop, Honing, gekleurde poedersuiker, gekleurde hagelslag, kleine marshmallows of lekker stukjes fruit zoals aardbei of banaan. Alle ingrediënten om er een echt pannenkoekfeest van te maken.